Ανταλλακτικά SMART

SMART

Η Smart, η γνωστή μάρκα αμαξιών πολύ μικρής κατηγορίας, εμφανίστηκε αρχικά το 1994 με πρωτοβουλία της Ελβετικής εταιρίας κατασκευής ρολογιών Swatch. Ο CEO της Swatch Nicolas Hayek θεωρούσε πως υπήρχε έλλειψη στην αγορά των αυτοκινήτων σε επιλογές για ένα μικρό αλλά κομψό αυτοκίνητο πόλης. Ξεκίνησε λοιπόν τη δημιουργία του Smart, το οποίο αρχικά ονομαζόταν «Swatchmobile» και στο οποίο εφαρμόστηκε ο ίδιος τύπος κατασκευαστικών μεθόδων που χρησιμοποιούταν στην κατασκευή των ρολογιών.

Στην πορεία του έργου, ο Nicolas Hayek φοβήθηκε τον άμεσο ανταγωνισμό με τους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας και επέλεξε να προσεγγίσει μια ήδη υφιστάμενη εταιρία για την προώθηση του Smart. Αρχικά συνεργάστηκε με τη Volkswagen, η οποία εν τέλει εγκατέλειψε τη συνεργασία καθώς επένδυσε στη δική της εκδοχή μικρού αμαξιού, το μετέπειτα Volkswagen Lupo 3L. Ο Hayek συνεργάστηκε έπειτα με τη Daimler-Benz.
Το 1997 παρουσιάζεται το πρώτο μοντέλο Smart, το Smart City-Coupé, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτων της Γερμανίας.

Η εταιρία διαθέτει πλέον μια σειρά από μοντέλα που περιλαμβάνει διθέσια σπορ αμάξια, σεντάν αλλά και κάμπριο. 

Στα θετικά χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων το μικρό και ευέλικτο μέγεθος, η οικονομική κατανάλωση καυσίμων, η αυξημένη ορατότητα αλλά και ο όμορφος σχεδιασμός.

Ανταλλακτικά Smart με εγγύηση ποιότητας και τιμής στη Stratoudakis Car Parts

Στη Stratoudakis Car Parts θα βρείτε ό,τι αναζητάτε σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ για το Smart αυτοκίνητό σας. Περιηγηθείτε στις επιλογές του site μας και βρείτε αυτό που χρειάζεται το όχημα σας για τη βέλτιστη λειτουργία του.