Ανταλλακτικά MINI

MINI COOPER

Από το 1959 η Βρετανική μάρκα παραγωγής αυτοκινήτων είναι συνώνυμο της εξαιρετικής κατασκευής και του απαράμιλλου design.
Όλα ξεκίνησαν το 1957 όταν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η κρίση του Σουέζ οδήγησε τις τιμές των καυσίμων στην Αγγλία στα ύψη και αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μικρότερων αυτοκινήτων με πιο περιορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις. 

Ο μηχανικός Alec Issigonis ήταν αυτός που αποδέχτηκε την πρόκληση και ανέλαβε να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο μικρού μεγέθους που θα είχε όμως αρκετό χώρο για τέσσερις ενήλικες και τα πράγματα τους. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο μοντέλο Mini Cooper, το θρυλικό Orange Box. 

Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η εξοικονόμηση χώρου, οι πρωτοποριακές αλλαγές που εισήγαγε ο Alec Issigonis στη σχεδίαση του Mini Cooper κατέστησαν το μοντέλο μια εξαιρετική επιλογή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό με ισχυρές επιδόσεις και αρκετές νίκες στο ράλι του Μόντε Κάρλο.

Τα αμάξια της Mini διακρίνονται για τον εργονομικό σχεδιασμό τους, τη σταθερότητα τους, τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας αλλά και το βρετανικό στυλ τους που τα κάνει να ξεχωρίζουν στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το δίθυρα αυτοκίνητα Mini αποτέλεσαν μάλιστα τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην ιστορίας της Βρετανίας.

Από το 2000 και έπειτα, η εταιρία ανήκει πλέον στον όμιλο της BMW.

Ανταλλακτικά με την υπογραφή της Mini στη Stratoudakis Car Parts

Στην εταιρία μας θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από ανταλλακτικά για κάθε μοντέλο Mini. Πέρα από πρώτης τοποθέτησης ανταλλακτικά, διαθέτουμε και εναλλακτικές σε γνήσια μεταχειρισμένα και after market μοντέλα ώστε να βρείτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες του αυτοκινήτου σας και ανταποκρίνεται στο διαθέσιμο budget.